Dlaczego jaja przepiórcze?
Jaja przepiórcze to znakomity smak, łatwo przyswajalne i pełnowartościowe białka, bogactwo aminokwasów (treoniny, metioniny) oraz mikroelementów, takich jak: wapń, miedź, cynk, żelazo, witamina B1, B2, B12, fosfor oraz karoten. Znajdziemy w nich więcej wartości odżywczych niż w jajach kurzych. Niezastąpione w dietach u osób cierpiących na: niedokrwistość, bóle głowy, cukrzycę, choroby wątroby, wrzody żołądka, astmę, schorzenia nerek. To doskonały wybór w przypadku żywienia małych dzieci, osób starszych, a także w diecie odchudzającej, ponieważ poprawiają przemianę materii. Są świetną alternatywą dla osób uczulonych na białko z jaj kurzych oraz, co najważniejsze - nie zawierają szkodliwego cholesterolu, a białko jaj przepiórczych charakteryzuje się właściwościami przeciwzapalnymi oraz przeciwbakteryjnymi.
Wszystkie wymienione zalety jaj przepiórczych oraz troska o zdrowie Klienta sprawiły, że wprowadziliśmy do naszej oferty naprawdę wyjątkowy produkt, makaron z jaj przepiórczych o wspaniałych walorach- nie tylko smakowych.